Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Golonka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna pieczona golonka wieprzowa

Golonka pieczona

Składniki:

Golonka pieczona

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka pieczona
Golonkę oczyścic (ewentualnie opalić nad ogniem jakieś pozostałe włosy) umyc i osuszyć. Przygotowac marynatę. Do miseczki przecisnąc ząbki czosnku. Do czosnku dodać musztardę, olej i wszystko wymieszać. Golonkę oprószyc sola i pieprzem, nastęnie posmarować marynatą czosnkowo - musztardową. Golonkę włożyć do naczynia i włożyć na dobę do lodówki do zamarynowania. Golonke przełyć do rękawa do pieczenia. Piec 2 godz w 180st.