Strona główna Golonka pieczona w piekarniku

Golonka pieczona w piekarniku

Golonka « poprzedni | następny »
motorek70

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 4
Golonka pieczona w piekarniku
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Golonka pieczona w piekarniku


trudność: łatwe
czas:

Golonka pieczona w piekarniku - SKŁADNIKI:

Golonka pieczona w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Umytą golonkę zalewamy wodą, dodajemy ziela i liście laurowe. Doprowadzamy do wrzenia.Następnie dodajemy obrane jarzyny, sól, pieprz i kucharka. Gotujemy pod przykryciem ok. 1 godziny. Następnie wyciągamy golonkę, przekładamy na blaszkę, oprószamy solą, czosnkiem i papryką. Dajemy do nagrzanego piekarnika o temp. 190 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. W między czasie polewamy piwem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka pieczona w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonki w piwie Golonka pieczona Golonko miodowo musztardowe
Golonko z piwem Golonka wieprzowa z kiszona kapustą Galaretka wieprzowa
Piwne risotto z wieprzowiną Golonka pieczona z warzywami Golonki w warzywach
Klasyczna golonka z czerwoną kapustą i pieczarkami Gotowane golonka Pierogi z kapustą, grzybami i golonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Ostatnio komentowane