motorek70

motorek70

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 686]

Golonka pieczona w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Golonka pieczona w piekarniku

Golonka pieczona w piekarniku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Golonka pieczona w piekarniku

Sposób przygotowania:

Golonka pieczona w piekarniku

Umytą golonkę zalewamy wodą, dodajemy ziela i liście laurowe. Doprowadzamy do wrzenia.Następnie dodajemy obrane jarzyny, sól, pieprz i kucharka. Gotujemy pod przykryciem ok. 1 godziny. Następnie wyciągamy golonkę, przekładamy na blaszkę, oprószamy solą, czosnkiem i papryką. Dajemy do nagrzanego piekarnika o temp. 190 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. W między czasie polewamy piwem.





Dowiedźcie się więcej o golonce >>>