halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Golonka po Bawarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne golonki dla osób nie liczących kalorii.

Golonka po Bawarsku

Składniki:

Golonka po Bawarsku

 

Sposób przygotowania:

Golonka po Bawarsku
Golonki myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.Skórę golonek lekko nacinamy w kratkę i obgotowujemy je we wrzącej wodzie ok.15 minut.Wyjmujemy,osączamy,nacieramy solą i pieprzem i układamyna kratce czyli półce piekarnika -w mocno nagrzanym piekarniku Pod kratką ustawiamy brytfankę,do której będzie ściekał tłuszcz.Pieczemy 2 godziny często obracając. Kapustę wypłukać , odcisnąć. Jabłka obieramy i drobno kroimy . Cebulę obieramy , drobno siekamy i wraz z jabłkami podsmażamy na smalcu. Następnie dodajemy kapustę,liść laurowy,sól,pieprz do smaku i dusimy.Pod koniec dodajemy starty surowy ziemniak.Kapustę wykładamy na półmisek,na niej kładziemy upieczone golonki.