krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Golonka po Bawarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim!

Golonka po Bawarsku

Składniki:

Golonka po Bawarsku

 

Sposób przygotowania:

Golonka po Bawarsku
Skórę golonki lekko nacinamy w kratkę i gotujemy je ok. 15 minut.Wyjmujemy , osączamy , nacieramy solą i pieprzem i układamy na kartce w mocno nagrzanym piekarniku (pod kartką ustawiamy brytfankę do której będzie ściekał tłuszcz ) Pieczemy 2 godziny często obracając .Drobno pokrojone jabłka i cebulę podsmażamy na smalcu , dodajemy kapustę,liść laurowy , sól, pieprz i dusimy. Pod koniec dodajemy startego surowego ziemniaka . Kapustę wykładamy na półmisek , na niej kładziemy upieczone golonki.