Strona główna Golonka po chłopsku w musztardzie

Golonka po chłopsku w musztardzie

Golonka « poprzedni | następny »
BSz offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 205
zdjęcia: 1 z 3
Golonka po chłopsku w musztardzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dzisiaj na obiad pyszna , pieczona golonka dla mojego męża.


trudność: łatwe
czas:

Golonka po chłopsku w musztardzie - SKŁADNIKI:

  • golonka ok 1 kg
  • woda
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • 5 łyżek musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy w płynie do zup

Golonka po chłopsku w musztardzie - PRZYGOTOWANIE:

Golonkę myjemy dokładnie , osuszamy ręcznikiem papierowym i nacinamy w kratkę .Golonkę peklujemy w dużej misce z dodatkiem wody z solą , około 3 łyżki , dwa listki laurowe , parę ziaren ziela angielskiego oraz pieprzu . Peklujemy ją 24 godziny . Na drugi dzień gotujemy 30 minut w wodzie posolonej , z dodatkiem przyprawy warzywnej lub kostki rosołowej . Robimy bejcę z musztardy i oleju , którą smarujemy nacięcia w golonce oraz jej boki . Przekładamy do brytfanki , zakrywamy szczelnie folią aluminiową i pieczemy w 190 stopniach około 2-3 godzin . Sprawdzamy patyczkiem , jeśli wypłynie przezroczysty płyn , golonka jest gotowa do spożycia .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka po chłopsku w musztardzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Golonko w galarecie Bawarska golonka
Galareta wieprzowa Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście
Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami
Miodowo piwna golonka Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane