Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Golonka śląska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

coś dla smakoszy golonki i piwka

Golonka śląska

Składniki:

Golonka śląska

 

  • 2 ładne golonki
  • 4-5 cebul
  • 3-4 łyżki smalcu
  • 1 szklanka jasnego dobrego piwa
  • tymianek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Golonka śląska
golonki opalić i oskrobać, umyć, natrzeć solą, tymiankiem i pieprzem. w rondlu rozgrzać smalec i zrumienić na nim golonki. cebule obrać, pokroić w plasterki, dodać do mięsa i chwilę razem smażyć. następnie wlać wodę 3/4 szklanki i piwo. golonki dusić na małym ogniu 90 minut. smacznego