Strona główna Golonka w kapuście kiszonej

Golonka w kapuście kiszonej

Golonka « poprzedni | następny »
dayzi - Przepis na: Golonka w kapuście kiszonej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 761
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Golonka w kapuście kiszonej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bomba kaloryczna ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.


trudność: łatwe
czas:

Golonka w kapuście kiszonej - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 1kg kpausty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • 3 łyż oleju

Golonka w kapuście kiszonej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę płuczemy, przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym a następnie dusimy na wolnym ogniu (ok 30 min) z dodatkiem oleju, co jakiś czas mieszając. Golnki płuczemy, zalewamy wodą, przyprawiamy pieprzem ziarnistym, zielem angielskim, liściem laurowym oraz dodajemy obraną i pokrojoną w grube talarki cebulę i wszystko gotujemy 1 godzinę.
Kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapustę wykładamy golonkę, całość polewamy wywarem, w którym gotowałą się mięso i pieczemy ok 1 godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby mięso lekko się przypiekło.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka w kapuście kiszonej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonko w galarecie Bawarska golonka Galareta wieprzowa
Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli
Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami Miodowo piwna golonka
Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny Golonka w przyprawach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane