Strona główna Golonka w kapuście kiszonej

Golonka w kapuście kiszonej

Golonka « poprzedni | następny »
dayzi

Złoty Ekspert
Przepisy: 823
zdjęcia: 1 z 3
Golonka w kapuście kiszonej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bomba kaloryczna ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.


trudność: łatwe
czas:

Golonka w kapuście kiszonej - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 1kg kpausty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • 3 łyż oleju

Golonka w kapuście kiszonej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę płuczemy, przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym a następnie dusimy na wolnym ogniu (ok 30 min) z dodatkiem oleju, co jakiś czas mieszając. Golnki płuczemy, zalewamy wodą, przyprawiamy pieprzem ziarnistym, zielem angielskim, liściem laurowym oraz dodajemy obraną i pokrojoną w grube talarki cebulę i wszystko gotujemy 1 godzinę.
Kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapustę wykładamy golonkę, całość polewamy wywarem, w którym gotowałą się mięso i pieczemy ok 1 godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby mięso lekko się przypiekło.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka w kapuście kiszonej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
"Zimne nóżki" - galereta Golonki w piwie Golonka pieczona
Golonko miodowo musztardowe Golonko z piwem Golonka wieprzowa z kiszona kapustą
Galaretka wieprzowa Piwne risotto z wieprzowiną Golonka pieczona z warzywami
Golonki w warzywach Klasyczna golonka z czerwoną kapustą i pieczarkami Gotowane golonka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane