dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 837]

Golonka w kapuście kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bomba kaloryczna ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.

Golonka w kapuście kiszonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonka w kapuście kiszonej

  • 2 golonki
  • 1kg kpausty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • 3 łyż oleju

Sposób przygotowania:

Golonka w kapuście kiszonej

Kapustę płuczemy, przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym a następnie dusimy na wolnym ogniu (ok 30 min) z dodatkiem oleju, co jakiś czas mieszając. Golnki płuczemy, zalewamy wodą, przyprawiamy pieprzem ziarnistym, zielem angielskim, liściem laurowym oraz dodajemy obraną i pokrojoną w grube talarki cebulę i wszystko gotujemy 1 godzinę.
Kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapustę wykładamy golonkę, całość polewamy wywarem, w którym gotowałą się mięso i pieczemy ok 1 godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby mięso lekko się przypiekło.
Smacznego.