Strona główna Golonka w kapuście kiszonej

Golonka w kapuście kiszonej

Golonka « poprzedni | następny »
dayzi - Przepis na: Golonka w kapuście kiszonej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 737
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Golonka w kapuście kiszonej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bomba kaloryczna ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.


trudność: łatwe
czas:

Golonka w kapuście kiszonej - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 1kg kpausty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • 3 łyż oleju

Golonka w kapuście kiszonej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę płuczemy, przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym a następnie dusimy na wolnym ogniu (ok 30 min) z dodatkiem oleju, co jakiś czas mieszając. Golnki płuczemy, zalewamy wodą, przyprawiamy pieprzem ziarnistym, zielem angielskim, liściem laurowym oraz dodajemy obraną i pokrojoną w grube talarki cebulę i wszystko gotujemy 1 godzinę.
Kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapustę wykładamy golonkę, całość polewamy wywarem, w którym gotowałą się mięso i pieczemy ok 1 godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby mięso lekko się przypiekło.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka w kapuście kiszonej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Bawarska golonka Galareta wieprzowa Golonka z kiszoną kapustą Mariel
Golonki pieczone na kiszonej kapuście Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli Golonka pieczona z jabłkami
Polska golonka pieczona z warzywami Miodowo piwna golonka Ogniste golonki
Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny Golonka w przyprawach Galareta wieprzowa

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane