Strona główna Golonka w kapuście kiszonej

Golonka w kapuście kiszonej

Golonka « poprzedni | następny »
dayzi offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 761
zdjęcia: 1 z 3
Golonka w kapuście kiszonej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bomba kaloryczna ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.


trudność: łatwe
czas:

Golonka w kapuście kiszonej - SKŁADNIKI:

  • 2 golonki
  • 1kg kpausty kiszonej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • 3 łyż oleju

Golonka w kapuście kiszonej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę płuczemy, przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym a następnie dusimy na wolnym ogniu (ok 30 min) z dodatkiem oleju, co jakiś czas mieszając. Golnki płuczemy, zalewamy wodą, przyprawiamy pieprzem ziarnistym, zielem angielskim, liściem laurowym oraz dodajemy obraną i pokrojoną w grube talarki cebulę i wszystko gotujemy 1 godzinę.
Kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapustę wykładamy golonkę, całość polewamy wywarem, w którym gotowałą się mięso i pieczemy ok 1 godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby mięso lekko się przypiekło.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka w kapuście kiszonej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Golonko w galarecie Bawarska golonka
Galareta wieprzowa Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście
Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami
Miodowo piwna golonka Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane