misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Golonka w rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Golonkę opalamy i myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy taką ilością wody, aby cała była zakryta

Golonka w rosole

Składniki:

Golonka w rosole

  • golonka wieprzowa tylna
  • 2 pietruszki
  • 4 marchewki
  • seler
  • por
  • cebula
  • maggi, Vegeta
  • pieprz
  • sól
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Golonka w rosole

Golonkę opalamy i myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy taką ilością wody, aby cała była zakryta. Zagotowujemy, a następnie usuwamy szumowiny. Umyte i obrane warzywa wrzucamy do golonki, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kostkę rosołową, maggi i Vegetę. Gotujemy na małym ogniu od 3,5 do 4 godzin. Delikatnie wyjmujemy, aby się nie rozpadła. Podajemy z chrzanem i musztardą.