Strona główna Golonka w sosie chrzanowym

Golonka w sosie chrzanowym

Golonka « poprzedni | następny »
alicjab312

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Golonka w sosie chrzanowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dzieci nie chcą jeść golonki ale my lubimy.


trudność: średnie
czas:

Golonka w sosie chrzanowym - SKŁADNIKI:

  • 2 średnie golonki
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • chrzan ze słoiczka
  • szczypta cukru
  • pieprz mielony.

Golonka w sosie chrzanowym - PRZYGOTOWANIE:

Golonki włożyć do garnka i zalać wodą .Dodać kostki rosołu warzywnego i gotować przez 1,5 godziny aż będą miękkie .Sprawdzić - jak by były jeszcze twarde to dolać wody i jeszcze chwilę pogotować.
W drugim garnuszku roztopić masło. Wsypać mąkę .Zamieszać. Wlać 1 szklankę wywaru z gotowania golonki i śmietankę. Dodać chrzan . Doprawić do smaku szczypta cukru i pieprzu.
Podawać golonki polane sosem z chlebem albo ziemniakami .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka w sosie chrzanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonki w piwie Golonka pieczona Golonko miodowo musztardowe
Golonko z piwem Golonka wieprzowa z kiszona kapustą Galaretka wieprzowa
Piwne risotto z wieprzowiną Golonka pieczona z warzywami Golonki w warzywach
Klasyczna golonka z czerwoną kapustą i pieczarkami Gotowane golonka Pierogi z kapustą, grzybami i golonką

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane