Strona główna Golonka w sosie chrzanowym

Golonka w sosie chrzanowym

Golonka « poprzedni | następny »
alicjab312 - Przepis na: Golonka w sosie chrzanowym  offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Golonka w sosie chrzanowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dzieci nie chcą jeść golonki ale my lubimy.


trudność: średne
czas:

Golonka w sosie chrzanowym - SKŁADNIKI:

  • 2 średnie golonki
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • chrzan ze słoiczka
  • szczypta cukru
  • pieprz mielony.

Golonka w sosie chrzanowym - PRZYGOTOWANIE:

Golonki włożyć do garnka i zalać wodą .Dodać kostki rosołu warzywnego i gotować przez 1,5 godziny aż będą miękkie .Sprawdzić - jak by były jeszcze twarde to dolać wody i jeszcze chwilę pogotować.
W drugim garnuszku roztopić masło. Wsypać mąkę .Zamieszać. Wlać 1 szklankę wywaru z gotowania golonki i śmietankę. Dodać chrzan . Doprawić do smaku szczypta cukru i pieprzu.
Podawać golonki polane sosem z chlebem albo ziemniakami .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka w sosie chrzanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Golonko w galarecie Bawarska golonka Galareta wieprzowa
Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli
Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami Miodowo piwna golonka
Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny Golonka w przyprawach

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane