Strona główna Golonka wieprzowa gotowana

Golonka wieprzowa gotowana

Golonka « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Golonka wieprzowa gotowana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Golonka wieprzowa gotowana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Golonka można podawać z musztardą lub chrzanem


trudność: łatwe
czas:

Golonka wieprzowa gotowana - SKŁADNIKI:

  • 2 szt golonka,
  • 1 pęczek włoszczyzna,
  • 3 szt cebula,
  • 3 szt liście laurowe,
  • 8 szt angielskie ziele,
  • 10 szt pieprz,
  • 5 szt jałowiec Prymat,
  • 4 ząbki czosnek,
  • 1/2 łyżeczki estragon posiekany,
  • do smaku Sól

Golonka wieprzowa gotowana - PRZYGOTOWANIE:

Golonki umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem około 2 godziny. Następnie dodać obrane, pokrojone warzywa, cebulę, czosnek i przyprawy. Gotować do miękkości. Miękkie golonka podawać z musztardą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Golonka wieprzowa gotowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Galareta wieprzowa Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście
Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami
Miodowo piwna golonka Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny
Golonka w przyprawach Galareta wieprzowa Golonka z ryżem i warzywami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane