mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Golonka z kiszoną kapustą Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 500
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Golonka przysmak większości mężczyzn , a i kobieta tez często nie pogardzi.To moja ulubiona propozycja podania.

Golonka z kiszoną kapustą Mariel Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonka z kiszoną kapustą Mariel

 

  • 1,5kg golonka
  • 300 gram kapusty kiszonej
  • majeranek
  • kminek mielony
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • papryka słodka
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Golonka z kiszoną kapustą Mariel
Całość pieczenia golonki to około 2,5 godziny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Golonko umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie natrzeć papryką solą i pieprzem z każdej strony, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać oliwą i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Kapustę kiszoną pokroić na drobno. Po 1h przewrócić golonko na drugą stronę , a po 1,5 dodać kiszoną kapustę , doprawić majerankiem i kminkiem, a także w razie potrzeby solą i pieprzem.Piec jeszcze przez godzinę.Golonkę podawać z kapustą i młodymi ziemniakami.
Golonka z kiszoną kapustą Mariel
natrzeć golonkę solą , pieprzem i papryką
Golonka z kiszoną kapustą Mariel
kapustę pokroić na drobno i dodać do golonki