Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Golonko z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdyby nie moja córka, pewnie nie sięgnęłabym po to mięso. Uparła się aby zrobić na obiad i nie żałuję!

Golonko z indyka

Składniki:

Golonko z indyka

 

  • Golonko z indyka - 2 sztuki
  • sól, pieprz, papryka słodka - do smaku
  • olej - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Golonko z indyka
Piekarnik nastawiamy na 180*C. Myjemy i osuszamy golonka. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju, wkładamy golonka i pieczemy w piekarniku nastawionym na opcje góra - dól około 1,5 godziny. Podałam na marchewce z groszkiem, do tego ziemniaki i obiad gotowy:) Smacznego:)

Tagi:

indyk