Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Gorąca czekolada z amaretto.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

czekolada z dodatkiem likieru

Gorąca czekolada z amaretto. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gorąca czekolada z amaretto.

 

  • 5 łyżeczek czekolady
  • 150 ml mleka
  • 30 ml mleka skondensowanego
  • 30 ml amaretto

 

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada z amaretto.
Do filiżanki wsypać czekoladę. Mleko zagotować i zalać nim czekoladę. Wlac amaretto ( jeśli przygotowujemy czekoladę dla dzieci może to być syrop bezalkoholowy amaretto zamiast likieru alkoholowego) i wymieszać. Mleko skondensowane ubić na pianę w shakerze (żeby się dobrze ubiło można do shakera wsypać szczypte cukru pudru tak jak do ubijania na mleczna pianka) i polać na czekoladę. Na wierzchu dla dekoracji można posypac szczyptą czekolady lub kakao.
Gorąca czekolada z amaretto.
mleko mozemy ubic z dodatkiem cukru pudru