misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Gorący suflet kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Napełnij naczynie na suflet do wysokości 2,5cm od górnej krawędzi i piecz przez 20-25 minut. Podawaj natychmiast....

Gorący suflet kawowy

Składniki:

Gorący suflet kawowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gorący suflet kawowy
Nastaw piekarnik na temperaturę 170stC. Nasmaruj tłuszczem głębokie naczynie jednolitrowe żaroodporne. Rozpuść masło, dodaj mąkę i odstaw do wystygnięcia. Powoli wmieszaj mleko skondensowane. Kiedy uzyskasz gładką konsystencję dodaj kawę i kakao, doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Gotuj przez 1 minutę. Odstaw. Do mieszanki kawowej wbij żółtka. Dodaj słodzik. Ubij białka na miękką pianę i zmieszaj z pozostałymi składnikami przy pomocy łyżki. Napełnij naczynie na suflet do wysokości 2,5cm od górnej krawędzi i piecz przez 20-25 minut. Podawaj natychmiast.

Tagi:

kawa