Góralka

Ciasta « poprzedni | następny »
pioge7

Srebrny Ekspert
Przepisy: 601
zdjęcia: 1 z 1
Góralka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobra, u mnie na południu szczególnie lubiana


trudność: średnie
czas:

Góralka - SKŁADNIKI:

Góralka - PRZYGOTOWANIE:

BISZKOPT: Wodę i margarynę zagotować. Dodać mąkę, ostudzić. Gdy wystygnie zmiksować jajka. Upiec dwa placki w 180 st. przez 25 minut. MASA: W naczyniu ugotować szklankę mleka. W odlanym mleku rozpuścić mąkę zwykłą, ziemniaczaną. Następnie ubić całe jaja z cukrem i cukrem wanilinowym. Na gotujące mleko wlać rozpuszczoną mąkę ciągle mieszając, ubite jajka i mieszać aż będzie gęste. Dać do zimna. Utrzeć masło i dawać po łyżce zimnego kremu. Przełożyć góralkę i posypać na koniec cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Góralka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
 Przekładaniec Agi Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Sernik potrójnie chałwowy Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami  Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Chlebek kokosowy Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane