monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Got. roladki faszerowane pysznościami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatny i pyszny schab faszerowany warzywami w sam raz na sobotni obiad:)

Got. roladki faszerowane pysznościami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Got. roladki faszerowane pysznościami

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • sól, świeżo mielonego pieprzu
  • 200 g sałaty strzępiastej czerwonej
  • 1 marchewka
  • 1/2 kalarepy
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 brzoskwini
  • 1 łyżka oliwy
  • Dodatkowo:
  • rękaw do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Got. roladki faszerowane pysznościami
Mięso umyć, osuszyć. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć mięso z obu stron. Odłożyć do lodówki na czas przygotowywania farszu. Farsz: Cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić ją na łyżce oliwy. Sałatę kalarepę i marchewkę umyć i dobrze osuszyć. Kalarepkę obrać. Warzywa ( sałatę także) przełożyć do blendera i zmiksować. Przełożyć warzywa do cebuli i smażyć razem około 2 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Brzoskwinię umyć i osuszyć. Pokroić na 6 plasterków. Na płacie mięsa rozsmarować połowę farszu. Ułożyć 3 plasterki brzoskwini i zwinąć mięso w roladkę. Następnie spiąć wykałaczkami. Przełożyć roladkę do rękawa do pieczenia i zamknąć ją tworząc tzw. cukierek. Przełożyć do gotującej się wody i gotować około 20-25 minut. Przed podaniem wyjąć z foli i wyjąć wykałaczki. Smacznego! *ważne jest aby dobrze spiąć mięso wykałaczkami ponieważ podczas gotowania roladka nie "zamknie" się tak dobrze jak podczas pieczenia czy smażenia.
Got. roladki faszerowane pysznościami
na zeszklona cebulę dodać zmiksowane warzywa
Got. roladki faszerowane pysznościami
przestudzony farsz rozsmarować na mięsie
Got. roladki faszerowane pysznościami
na farsz położyć plasterki brzoskwini i zwinać w roladkę
Got. roladki faszerowane pysznościami
roladki włożyć do rękawa do pieczenia

Tagi:

beza sałata bezy