katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Gotowana kapusta w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapusta troszkę inaczej bez szatkowania. Kapusta jest baardzo smaczna moja rodzinka za nią przepada.

Gotowana kapusta w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowana kapusta w panierce

 

Sposób przygotowania:

Gotowana kapusta w panierce
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i wycinamy troszkę twardą część ze środka ale nie do końca bo kapusta się rozpadnie. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy albo tylko solimy wodę. Gdy kapusta się ugotuje wyjmujemy z garnka, osączmy i przestudzamy.

Kroimy kapustę na dowolne kawałki szóstki, ósemki czy jeszcze inaczej, oprószamy pieprzem i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Gotowana kapusta w panierce
Pyszna kapusta przygotowana troszkę inaczej.