anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gotowana wołowina z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nigdy nie lubiłam gotowanych mięs, ale od kiedy zaczęłam do bulionu dodawać dużą ilość włoszczyzny to pokochałam to.

Gotowana wołowina z włoszczyzną

Składniki:

Gotowana wołowina z włoszczyzną

 

  • 1 kg wołowiny
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1/2 cebuli
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gotowana wołowina z włoszczyzną
Mięso wołowe dokładnie umyć i pokroić na porcje . Włożyć do garnka i zalać wodą, marchew , pietruszkę i seler obrać i pokroić w słupki. Dodać do garnka. Cebulę obrać i wkroić kostkę. Gotować aż mięso będzie miękki około 1 godziny. Następnie doprawić do smaku. Włoszczyznę wyjąć i podawać razem z mięsem i ziemniakami. 

Tagi:

wołowina