malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Gotowane i faszerowane kotlety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie kotlety ziemniaczane to smak mojego dzieciństwa. Moja mama takie robiła. Bardzo smakowały każdemu.

Gotowane i faszerowane kotlety ziemniaczane

Składniki:

Gotowane i faszerowane kotlety ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowane i faszerowane kotlety ziemniaczane
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odcedzamy na sitku. Dodajemy sól o raz mąkę. Mieszamy ciasto. Gdy będzie zbyt rzadkie to dodajemy więcej mąki. Twaróg rozgniatamy i mieszamy ze śmietaną. Porcje masy rozkładamy na dłoni i kładziemy łyżkę farszu. Zlepiamy aby powstały zamknięte kotleciki. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy kilka minut. Odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy. Kotlety podajemy z boczkiem oraz szczypiorem. 

Tagi:

ziemniaki