Gotowanie buraków

Warzywa « poprzedni | następny »
kogelmogel - Porady kulinarne: Gotowanie buraków

Mistrz Kuchni
Artykuły: 47
zdjęcia: 1 z 1
Gotowanie buraków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak gotować buraki. Jak wybrać dobre buraki.


Buraki najlepiej gotować z ogonkami i w łupinkach, będą smaczniejsze. Buraczki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy pod przykryciem. Buraki gotujemy w wodzie, której nie solimy. Jeśli je posolimy, będą mniej smaczne. Dobre gatunki buraków są spłaszczone i mają ciemną skórkę. Jeśli chcemy długo gotować buraki, dodajmy do nich trochę octu. Nie stracą dzięki niemu koloru. Można też dodać trochę cukru.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie buraków  
Gość

i
gość

2011-11-26 22:23
heh, no wszystko pieknie, ale ILE gotujemy buraki? skoro podajesz prosty przepis dla laikow, to wypadaloby dodac ile burkai powinny sie w wodzie gotowac:)
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane