Gotowanie buraków

Warzywa « poprzedni | następny »
kogelmogel - Porady kulinarne: Gotowanie buraków

Mistrz Kuchni
Artykuły: 47
zdjęcia: 1 z 1
Gotowanie buraków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak gotować buraki. Jak wybrać dobre buraki.


Buraki najlepiej gotować z ogonkami i w łupinkach, będą smaczniejsze. Buraczki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy pod przykryciem. Buraki gotujemy w wodzie, której nie solimy. Jeśli je posolimy, będą mniej smaczne. Dobre gatunki buraków są spłaszczone i mają ciemną skórkę. Jeśli chcemy długo gotować buraki, dodajmy do nich trochę octu. Nie stracą dzięki niemu koloru. Można też dodać trochę cukru.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie buraków  
Gość

i
gość

2011-11-26 22:23
heh, no wszystko pieknie, ale ILE gotujemy buraki? skoro podajesz prosty przepis dla laikow, to wypadaloby dodac ile burkai powinny sie w wodzie gotowac:)
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane