Strona główna Gotowanie pod ciśnieniem

Gotowanie pod ciśnieniem

kamila2478 - Porady kulinarne: Gotowanie pod ciśnieniem offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 56
Gotowanie pod ciśnieniem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze.


Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze. Pozwala on uzyskać wyższą temperaturę (110-120°C) niż w normalnym naczyniu, co skraca czas gotowania nawet do 70%. Trzeba natomiast, ze względu na bezpieczeństwo, dokładnie stosować się do instrukcji obsługi szybkowaru. Szybkowary są zwykle duże, dzięki czemu można w nich ustawić potrawy warstwami i gotować je jednocześnie. Wskazane są zwłaszcza do mięs o dużej ilości tkanki łącznej, nienadających się do pieczenia i wymagających długiego gotowania. Groch, fasola i inne produkty wysokoskrobiowe także dużo szybciej ugotują się w szybkowarze

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie pod ciśnieniem  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane