Strona główna Gotowanie pod ciśnieniem

Gotowanie pod ciśnieniem

kamila2478 - Porady kulinarne: Gotowanie pod ciśnieniem offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 56
Gotowanie pod ciśnieniem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze.


Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze. Pozwala on uzyskać wyższą temperaturę (110-120°C) niż w normalnym naczyniu, co skraca czas gotowania nawet do 70%. Trzeba natomiast, ze względu na bezpieczeństwo, dokładnie stosować się do instrukcji obsługi szybkowaru. Szybkowary są zwykle duże, dzięki czemu można w nich ustawić potrawy warstwami i gotować je jednocześnie. Wskazane są zwłaszcza do mięs o dużej ilości tkanki łącznej, nienadających się do pieczenia i wymagających długiego gotowania. Groch, fasola i inne produkty wysokoskrobiowe także dużo szybciej ugotują się w szybkowarze

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie pod ciśnieniem  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane