Strona główna Gotowanie pod ciśnieniem

Gotowanie pod ciśnieniem

kamila2478 - Porady kulinarne: Gotowanie pod ciśnieniem offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 56
Gotowanie pod ciśnieniem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze.


Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze. Pozwala on uzyskać wyższą temperaturę (110-120°C) niż w normalnym naczyniu, co skraca czas gotowania nawet do 70%. Trzeba natomiast, ze względu na bezpieczeństwo, dokładnie stosować się do instrukcji obsługi szybkowaru. Szybkowary są zwykle duże, dzięki czemu można w nich ustawić potrawy warstwami i gotować je jednocześnie. Wskazane są zwłaszcza do mięs o dużej ilości tkanki łącznej, nienadających się do pieczenia i wymagających długiego gotowania. Groch, fasola i inne produkty wysokoskrobiowe także dużo szybciej ugotują się w szybkowarze

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie pod ciśnieniem  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane