Strona główna Gotowanie pod ciśnieniem

Gotowanie pod ciśnieniem

kamila2478 - Porady kulinarne: Gotowanie pod ciśnieniem

Mistrz Kuchni
Artykuły: 56
Gotowanie pod ciśnieniem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze.


Gotowanie pod ciśnieniem czyli w szybkowarze. Pozwala on uzyskać wyższą temperaturę (110-120°C) niż w normalnym naczyniu, co skraca czas gotowania nawet do 70%. Trzeba natomiast, ze względu na bezpieczeństwo, dokładnie stosować się do instrukcji obsługi szybkowaru. Szybkowary są zwykle duże, dzięki czemu można w nich ustawić potrawy warstwami i gotować je jednocześnie. Wskazane są zwłaszcza do mięs o dużej ilości tkanki łącznej, nienadających się do pieczenia i wymagających długiego gotowania. Groch, fasola i inne produkty wysokoskrobiowe także dużo szybciej ugotują się w szybkowarze

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie pod ciśnieniem  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane