Gotowanie potraw

  • 1

Kategorycznie nie można podać czasu gotowania potraw, ponieważ zależy on od wielu warunków.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Gotowanie potraw
Czas gotowania:1 kg mięsa wołowego gotować należy - 1,5_2,5 godz. 1 kg mięsa cielęcego - 1,5 godz. 1 kg mięsa wieprzowego - 1_2 godz. 1 kg kości gotować jak najdłużej, najmniej - 2_3 godz. Kurę młodą najmniej - 1_1,5 godz. Kurę starą najmniej - 2_3 godz. Małą szynkę najmniej - 2_3 godz. Dużą szynkę najmniej - 4_5 godz. Ozór marynowany najmniej - 2_3 godz. Ozór wędzony najmniej - 3_4 godz. Flaki wołowe najmniej - 5_8 godz. Flaki cielęce najmniej - 1_1,5 godz. Dyszek cielęcy pieczony - 1,5_2 godz. Comber zajęczy - 1,5_2 godz. Gęś lub indyk - 1,5_2 godz. 1 kg sarniny - 1_1,5 godz. Befsztyk smażony - 5_8 min. Kurczę smażone - 20_30 min. Ziemniaki strączkowe - 2 godz. Ziemniaki z pary - 30_45 min. Makaron włoski - 20_30 min. Kiszoną kapustę - 1,5_3 godz. Zimowe buraki w całości - 2_4 godz. Zimowe jarzyny krajane - 1,5_2 godz. Grzyby suszone - 1,5 godz. Jarzyny suszone - 1,5_2 godz. Grysik pszenny - 0,5 godz. Kaszkę krakowską niezatartą - 0,5 godz. Kaszkę krakowską zatartą jajem - 0,5 godz. Pęczak - 1,5_2 godz. Kaszę jaglaną - 1 godz. Kaszę jęczmienną - 1_1,5 godz.