karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Gotowany indyk z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dietetyczny obiad z gotowanym mięsem i warzywami.

Gotowany indyk z warzywami

Składniki:

Gotowany indyk z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gotowany indyk z warzywami
Skrzydło z indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, pieprzu i Bukietu Smaku. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie (ok. 1h). Kalafior dzielimy na niewielkie różyczki płuczemy, marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę szparagową czyścimy i kroimy na 2-3 części, seler obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka z gotującą się osoloną wodą wrzucamy przygotowane warzywa: mrożoną brukselkę i groszek, przygotowane wcześniej: różyczki kalafiora, marchewkę, fasolkę szparagową i seler. Gotujemy do miękkości. Gotowe warzywa przecedzamy przez durszlak i wykładamy na talerz. Ugotowane skrzydło z indyka obieramy z mięsa i jego kawałki kładziemy na warzywa. Gotowe.

Tagi:

indyk