lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gotowany sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Proponuje zrobić sernik gotowany na Wielkanoc. Dekorujemy tak jak chcemy. Rodzina zadowolona,czego chcieć więcej.

Gotowany sernik Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gotowany sernik

Składniki:

  • ser 1.1/2 wiaderka

 

  • cukier 1.1/2 szklanki

 

  • 6 jaj

 

 

  • 3 budynie waniliowe po 40 g

 

  • rodzynki 75 g

 

 

  • aromat waniliowy 1

 

Dodatkowo:

  • czekolada mleczna 200 g

 

 

 

  • ciastka korzenne

Sposób przygotowania:

Gotowany sernik

Krok 1

Do misy wkładam ser z wiaderka, dodaje jaja, aromat waniliowy i żurawinę z rodzynkami. Miksuje na małych obrotach do połączenia składników.

Krok 2

Do garnka dużego wkładam masło i wsypuje cukier, mieszam do rozpuszczenia. Dodaje zmiksowany ser z jajami i mieszam, aż zacznie lekko wrzeć.

Krok 3

Rozrabiam w mleku budynie i wlewam do sera, mieszam do momentu, aż zgęstnieje. Naczynie żaroodporne wykładam ciasteczkami korzennymi i na to przelewam masę serową. Zostawiam do ostygnięcia, następnie wkładam już zimne do lodówki na 12 godzin.

Krok 4

Następnego dnia wyjmuje sernik z lodówki. Czekoladę rozpuszczam z 3 łyżkami mleka i polewam sernik. Na wierzchu dekoruje go jak mi się podoba. Sernik idealnie pasuje na Wielkanoc.

Gotowany sernik
Do misy wkładam ser z wiaderka,jajka całe.
Gotowany sernik
Wlewam aromat waniliowy i żurawinę z rodzynkami.
Gotowany sernik
Do garnka dużego wkładam masło i wsypuje cukier, mieszam do rozpuszczenia.
Gotowany sernik
Dodaje zmiksowany ser z jajami i mieszam aż zacznie lekko wrzeć.
Gotowany sernik
Rozrabiam w mleku budynie i wlewam do sera, mieszam do momentu, aż zgęstnieje.
Gotowany sernik
Naczynie żaroodporne wykładam ciasteczkami korzennymi i na to przelewam masę serową. Zostawiam do ostygnięcia, następnie wkładam już zimne do lodówki na 12 godzin.

Tagi:

ciasta serniki