msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Granaty.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nazwę wymyślił mój mąż, gdy zobaczył pokaźne kule mięsa. I tak zostało...do momentu zjedzenia.

Granaty. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Granaty.

 

  • 0,5 kg mielonego mięsa (wołowo-wieprzowe)
  • 1 duża młoda cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie przyprawy Natur w smak Vegety do mięsa mielonego
  • 1 zupka Fit krem porowo-ziemniaczany
  • ok.0,5 szklanki bułki tartej (ilość zależy od gęstości mięsa mielonego)
  • 2 jajka
  • 9 małych kapeluszy pieczarek
  • 9 słupków żółtego sera np.edamskiego
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Granaty.
Cebulę obrać,opłukać i pokroić w kostkę-zeszklić na małej ilości oleju.Pod koniec dodać posiekany czosnek.Ostudzić. Mięso wymieszać z jajkami, przyprawą Vegety, proszkiem z zupki Fit, bułką tartą i ostudzonymi cebulą i czosnkiem.Dobrze wyrobić.Podzielić na 9 części. Każdą porcję mięsa rozpłaszczyć na dłoni i na środku położyć czysty kapelusz pieczarki i słupek sera żółtego.Zlepić brzegi i utworzyć pokaźne kule. Smażyć na oleju ze wszystkich stron i albo dopiec w piekarniku, albo tak,jak ja włożyć na ok.2 minuty do mikrofalówki. Podałam z młodymi małymi ziemniaczkami z koperkiem i sałatą. Sałata: 6-7 liści sałaty strzępiastej, 1 ogórek gruntowy,3 plasterki pomidora suszonego w ziołach,2 łyżki oleju z suszonych pomidorów,1/2 łyżeczki ziół do sałatek Prymat,1 łyżka soku z cytryny. Sałatę opłukać i osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.Ogórka obrać i pokroić na pół plastry. Olej z pomidorów,sok z cytryny i przyprawę do sałatek wymieszać.Połączyć z sałatą.Rozłożyć na talerzach i posypać pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Granaty.
Etap 1
Granaty.
Etap 2
Granaty.
Etap 3