-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Grillowana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oprócz mięsa dobrą alternatywą na grilla są różne warzywa. Dzisiaj na grillu wylądowała cukinia z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Pyszności :)

Grillowana cukinia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana cukinia

 

Sposób przygotowania:

Grillowana cukinia
Oliwę z oliwek wymieszać z ziołami prowansalskimi i jednym ząbkiem czosnku , pokrojonym w drobną kostkę.

Cukinię umyć. Pokroić w 1 cm plasterk . Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić do oliwy z ziołami prowansalskimi.

Dokładnie obtoczyć plasterki w oliwie. Smażyć na grillu na złoty kolor z obydwu stron. 


Grillowana cukinia
Oliwę z oliwek wymieszać z czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Grillowana cukinia
Cukinię pokroić na 1 cm plasterki. Przyprawić solą i pieprzem.
Grillowana cukinia
Przyprawioną cukinię dokładnie obtoczyć w oliwie z oliwek.
Grillowana cukinia
Cukinie smażyć na grillu z obydwu stron.

Tagi:

grill warzywa