malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Grillowana kaszanka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dzięki tym dodatkom po upieczeniu kaszanka nie jest spieczona. Ma ostrzejszy smak a do tego jest wilgotna.

Grillowana kaszanka

Składniki:

Grillowana kaszanka

 

  • 6 lasek kaszanki,
  • 2 papryki czerwone,
  • 3 cebule,
  • łyżeczka majeranku,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Grillowana kaszanka
Kaszankę układamy na folii aluminiowej, należy lekko naciąć pod całości od jednego końcu ku drugiemu. Papryki kroimy w kostkę, cebule w piórka. Następnie smażymy razem cebule i papryki przez 10 minut. Doprawiamy pieprzem, majerankiem, papryką ostrą. Nakładamy na kaszanki farsz. Zawijamy w folię. Pieczemy na grillu przez 20 minut. Podajemy na talerze w folii.