katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Grillowana kaszanka z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kaszanka musi być bardzo gorąca i wtedy zacznie się rozpadać .Choć wygląda niezbyt ciekawie ale smakuje bardzo dobrze.

Grillowana kaszanka z dodatkami

Składniki:

Grillowana kaszanka z dodatkami

 

  • kaszanka 2 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula 1 szt mniejsza
  • śliwki 2 szt
  • jabłko 1/4 szt
  • grill - przyprawa klasyczna albo dowolna
  • boczek 2 paski

Sposób przygotowania:

Grillowana kaszanka z dodatkami
Kaszankę (jeśli kaszanka jest długa dzielimy ją na połowę)nakłuwamy wykałaczką i zawijamy plastrem boczku.

Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski. Śliwki kroimy na połowy i usuwamy pestki.

Kawałek jabłka dzielimy na połowy albo na plasterki.

Odcinamy potrzebny nam kawałek folii aluminiowej i nakładamy na niego po jednej kaszance i rozdzielamy pozostałe przygotowane składniki. Oprószamy przyprawą.

Zawijamy paczuszkę i grillujemy aż kaszanka zacznie ładnie skwierczeć i pękać.