Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna grillowana kaszanka z dodatkami, idealna propozycja na weekendowego grilla. Każdemu będzie smakować.

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką
Pieczarki oraz cebulę obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki, natomiast cebulę w półplasterki. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Pomidora kroimy w półplasterki. Kaszankę myjemy i osuszamy. Na kawałku folii spożywczej kładziemy kaszankę, porcję pieczarek, paprykę oraz pomidora. Oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy folię i układamy na grillu. Grillujemy po około 5-7 minut z każdej strony.
Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką
Pieczarki oraz cebulę obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki, natomiast cebulę w półplasterki. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki.
Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką
Pomidora kroimy w półplasterki. Kaszankę myjemy i osuszamy. Na kawałku folii spożywczej kładziemy kaszankę, porcję pieczarek, paprykę oraz pomidora. Oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy folię i układamy na grillu. Grillujemy po około 5-7 minut.

Tagi:

papryka