Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Grillowane mięso do hamburgerów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeśli chcemy dobrze zjeść, do hamburgerów proponuję właśnie mięsko domowej roboty.

Grillowane mięso do hamburgerów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane mięso do hamburgerów

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane mięso do hamburgerów
Cebulę i czosnek obrać. Cebulę, czosnek oraz mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce do mięsa. Jajko umyć, wbić do mięsa. Dodać bułkę tartą oraz przyprawy - kucharek i pieprze mielony. Wyrobić jednolitą masę. Uformować okrągłe, płaskie kotleciki. Delikatnie smarujemy oliwą z każdej strony, pieczemy w grillu elektrycznym ok. 15 minut (aż mięso będzie rumiane). Takie mięsko doskonale nadaje się do domowych hamburgerów. Można je również podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką.
Grillowane mięso do hamburgerów
Mięso, cebulę i czosnek zmielić, dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą.
Grillowane mięso do hamburgerów
Wyrobić jednolitą masę, uformować okrągłe, płaskie kotleciki.
Grillowane mięso do hamburgerów
Posmarować oliwą, piec w grillu elektrycznym na kolor rumiany.