gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Grillowane paski drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Paski drobiowe pieczone na grillu są bardzo smaczne, a do tego szybkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam.

Grillowane paski drobiowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowane paski drobiowe

 

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Grillowane paski drobiowe
Filet z kurczaka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w paski. Następnie każdy pasek z obu stron posypujemy przyprawą un. Kucharek. Paski drobiowe układamy na ruszcie grilla i grillujemy co jakiś czas obracając. Podczas ich grillowania posypujemy je z obu stron przyprawą do grilla.

Gotowe paski podajemy z pomidorami pokrojonymi na kawałki.
Grillowane paski drobiowe
Paski drobiowe posuoujemy przyprawą Kucharek.
Grillowane paski drobiowe
Przyprawione paski drobiowe grillujemy.