Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 358]

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lato to czas grillowania. Aby nie było zbyt nudno, obok kiełbaski i kaszanki na grillu powinny znajdować się nowości. Moje najnowsze danie z grilla to pieczarki faszerowane mięsem mielonym.

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

Przygotowanie pieczarek i farszu

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym
Farsz z mięsa mielonego wkładamy do kapeluszów pieczarek

Pieczarki myjemy i dokładnie oczyszczamy. Usuwamy trzonki.

Cebulę kroimy w kostkę czosnek i chili kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy krótko cebulę z czosnkiem i chili.

Dodajemy mięso mielone, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oregano.

Dodajemy pomidory, smażymy razem, doprawiamy do smaku. Farsz studzimy, następnie faszerujemy kapelusze pieczarek.

Grillowanie pieczarek

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym
Faszerowane pieczarki podgrzewamy na grillu

Nafaszerowane pieczarki wrzucamy na grilla.

Dodanie sera

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym
Na koniec na pieczarkach układamy plastry sera

Na ok.10 minut przed końcem grillowania na pieczarkach układamy plastry sera żółtego. Czekamy, aż ser się roztopi, podajemy. Smacznego!