Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Grillowane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealne jako dodatek do pieczonych mięs.

Grillowane pomidory

Składniki:

Grillowane pomidory

 

 

 

  • około 2 łyżek oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Grillowane pomidory
Szykujemy tacke do grillowania. Smarujemy ja oliwą z oliwek. Układamy na niej umyte i przekrojone na pół pomidory. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i posypujemy ziołami wg swojego uznania. Grillejmu do lekkiego ich przyrumienienia. Gdy nie mamy tacek warto zawinąć pomidory w natłuszczoną folię aluminiową .Efekt będzie taki sam. . Doskonałe uzupełnienie do pieczonej kiełbaski. Podajemy na ciepło.

Tagi:

zioła