Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne warzywne szaszłyki z klopsikami rybnymi. Idealna przekąska dla całej rodziny. Polecam gorąco!!!

Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi
Rybę myjemy i osuszamy. Kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Do pokrojonej ryby dodajemy jajko, mąkę oraz bułkę tartą. Dokładnie łączymy składniki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formujemy niewielkie klopsiki. Smażymy na rumiano na oleju. Paprykę, cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe warzywa także kroimy na mniejsze części. Na patyczki do szaszłyków nawdziewamy naprzemiennie paprykę, cebulę, ogórka, pomidora, bakłażana, rzodkiewkę, pieczarki oraz klopsiki. Szaszłyki skrapiamy oliwą i oprószamy solą oraz pieprzem. Układamy na grillu i grillujemy około 5 minut w każdej strony. Podajemy polane keczupem.
Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi
Rybę myjemy i osuszamy. Kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Do pokrojonej ryby dodajemy jajko, mąkę oraz bułkę tartą. Dokładnie łączymy składniki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formujemy niewielkie klopsiki. Smażymy na rumiano na olej
Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi
Paprykę, cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe warzywa także kroimy na mniejsze części.
Grillowane szaszłyki z klopsikami rybnymi
Na patyczki do szaszłyków nawdziewamy naprzemiennie paprykę, cebulę, ogórka, pomidora, bakłażana, rzodkiewkę, pieczarki oraz klopsiki. Szaszłyki skrapiamy oliwą i oprószamy solą oraz pieprzem. Układamy na grillu i grillujemy około 5 minut.