Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wegetarianie też chcą jeść pyszne potrawy z grilla, a te szaszłyki bez wątpienia takie są.

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu
Olej mieszamy z octem winnym i miodem, oraz roztartymi w dłońmi ziołami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm). Zalewamy przygotowanym sosem i marynujemy przez co najmniej 30 minut. Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Pieczemy na grillu do uzyskania pożądanego koloru. W czasie grillowania szaszłyki należy co chwilę przewracać na drugą stronę, gdyż tofu dosyć łatwo przywiera do grilla. Podajemy z pikantnym ketchupem.
Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu
Olej mieszamy z octem winnym i miodem, oraz roztartymi w dłońmi ziołami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Cukinię i paprykę dokładnie płuczemy, z cukinii wydrążamy miąższ. Wszystkie warzywa oraz tofu kroimy w równe kostki (mniej więcej 1 na 1 cm).
Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu
Zalewamy przygotowanym sosem i marynujemy przez co najmniej 30 minut.
Grillowane szaszłyki z wędzonym tofu
Nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.

Tagi:

cukinia tofu ser