Grillowany ananas z szynka paremeńską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To danie przygotujemy bardzo szybko i będzie wspaniałą przystawką w oczekiwaniu na danie główne, czyli grillowane mięsa i warzywa. Ananas doskonale smakuje zarówno na zimno, jaki na ciepło.

Grillowany ananas z szynka paremeńską

Składniki:

Grillowany ananas z szynka paremeńską

 

 

  • 8 plasterków szynki parmeńskiej

 

 

  • płatki chili

 

  • listki rukoli

Sposób przygotowania:

Grillowany ananas z szynka paremeńską
Ananasa obieramy ze skórki i dzielimy wzdłuż na 8 równych części.

Każdą część dokładnie smarujemy oliwą z oliwek i zawijamy z plasterek szynki. Kładziemy na rozgrzanym grillu i opiekamy z każdej strony po 2-3 minuty. Czas opiekania zależy od tego jak bardzo gorący jest grill.

Ananasa układamy na listkach rukoli, posypujemy płatkami chili.