iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowany bakłążan z salsą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek ,pomidora i ogórków

Grillowany bakłążan z salsą

Składniki:

Grillowany bakłążan z salsą

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany bakłążan z salsą
Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy i osuszamy. Grillujemy go z dwóch stron. Robimy salse. Pomidory myjemy ,ogórki myjemy nie obieramy z skórki ,cebulę obieramy z łupiny oliwki czarne odsączamy z zalewy .Warzywa drobno siekamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek 1-2 ząbki ,posiekany szczypiorek sól,pieprz,oliwę i sok z cytryny ,Mieszamy salsę chłodzimy . Taką salsę nakładamy na bakłażana.