pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Grillowany comber króliczy z sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym

Grillowany comber króliczy z sosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany comber króliczy z sosem

 

  • comber króliczy 50 dag
  • kapelusze prawdziwków 2 ( suszonych )
  • cebula 1/3
  • masło 1 łyżka
  • bulion 60ml
  • sól do smaku
  • papryka jalapeno mielona do smaku
  • olej do posmarowania patelni
  • sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania:

Grillowany comber króliczy z sosem
Kapelusze zalewamy letnią wodą. Moczymy kilka godzin. Z combra króliczego wykrajamy mięso. Kroimy je w plasterki grubości około 1 cm. Rozbijamy palcami i przyprawiamy solą oraz papryką suszoną jalapeno. Patelnię grillową smarujemy olejem. Mocno rozgrzewamy i układamy polędwiczki z królika. Smażymy kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Na zwykłej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy po czym wrzucamy pokrojone kapelusze. Całość smażymy kilka dobrych minut, aż cebulka zmięknie. Do wysokiej miarki wlewamy bulion (ja użyłem ugotowanego na kościach króliczych). Dodajemy cebulkę wraz z kawałkami kapeluszy prawdziwków. Miksujemy blenderem na krem. Doprawiamy do smaku sosem sojowym. Grillowane comberki polewamy tak przygotowanym sosem. Podałem z grillowanymi ziemniaczkami uprzednio ugotowanymi w mundurkach.
Grillowany comber króliczy z sosem
KApelusze prawdziwków moczymy w wodzie
Grillowany comber króliczy z sosem
Comber króliczy kroimy w plasterki i przyprawiamy
Grillowany comber króliczy z sosem
Smażymy na patelni grillowej z dwóch stron
Grillowany comber króliczy z sosem
Usmażone z cebulą kapelusze miksujemy w bulionie i przyprawiamy sosem sojowym

Tagi:

sosy