Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny pomysł na obiad - grillowana pierś z indyka, ryż z curry podany z mieszanką warzyw chińskich.

Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami

 

  • 1 pierś z indyka
  • 1 woreczek ryżu
  • 15 dkg mieszanki warzyw
  • Przyprawa garam masala
  • Przyprawa curry
  • Olej
  • Sól

Sposób przygotowania:

Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami
Mięso pociąć na cienkie plastry, zamarynować w przyprawie garam masala i oleju. Odłożyć do lodówki na kilka godzin. Mieszankę warzyw usmażyć na oleju.

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Ryż dodać do usmażonych warzyw. Doprawić przyprawą curry. Wymieszać. Mięso piec na grillu z obu stron – dobrym rozwiązaniem jest grill elektryczny przykrywany wtedy od razu pieczemy obie strony.

Mięso prosto z grilla podawać z gorącym ryżem.
Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami
mięso marynujemy w oleju z przyprawą gyros
Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami
chińską mieszankę warzyw smażymy na oleju
Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami
mięso układamy na grillu i pieczemy ok. 30 minut
Grillowany indyk z ryżem curry i warzywami
ryż gotujemy na sypko i dodajemy do warzyw

Tagi:

dania ryż indyk