patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Grillowany tuńczyk w koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny filet z tuńczyka grillowany w koperku. Pyszny i idealny do sałaty z sokiem z cytryny. Delikatny. Polecam.

Grillowany tuńczyk w koperku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowany tuńczyk w koperku

Ryba

  • Świeży filet z tuńczyka ok 700 g

Marynata

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 /2 łyżeczki pieprzu i soli

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Grillowany tuńczyk w koperku
Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym.

Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą.

Tuńczyka smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min.

Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min.

Podaję z cytryną i mixem sałat.   
Grillowany tuńczyk w koperku
Tuńczyka myję, osuszam, dzielę na kawałki.
Grillowany tuńczyk w koperku
Kawałki tuńczyka smaruję marynatą z obu stron.

Tagi:

ryba grill