Magda_Daria

Magda_Daria

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Grillowe resztki obiadowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jako, że letnią porą często robimy grilla i jeszcze się nie zdarzyło, żebyśmy nie zrobili za dużo jedzenia to z pozostałych resztek przygotowuję na dzień następny obiad - 2 w 1 - raz, że ekonomicznie a dwa oszczędność czasu.

Grillowe resztki obiadowe

Składniki:

Grillowe resztki obiadowe

 

  • resztki z szaszłyków/ kiełbasa,
  • torebka ryżu/ makaronu/ kaszy,
  • koncentrat pomidorowy/ pomidory z puszki/ sos

Sposób przygotowania:

Grillowe resztki obiadowe
Niezjedzone szaszłyki ''rozbieram'' na części pierwsze tj. ściągam mięso/ warzywa (papryka, pieczarki, cukinia itp.) Gotuję ryż/ kaszę bądź makaron i mieszam to z grillowymi resztkami. Do tego koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki bądź sos z torebki i gotowe. A w przypadku pozostałych kiełbas - kroję je w kawałki, mieszam z warzywami, do tego sos pomidorowy i z chlebem zjadamy - wychodzi takie a'la leczo :)