Grilowane boczniaki

Przekąski « poprzedni | następny »
piotr20091991

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Grilowane boczniaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne grillowane boczniaki.


trudność: łatwe
czas:

Grilowane boczniaki - SKŁADNIKI:

  • 10 sztuk grzybów boczniaków
  • 1 butelka białego porto
  • 3 jajka
  • 2 stołowe łyżki płynnego miodu
  • po 1 łyżeczce suszonych ziół; bazylii,tymianku,oregano
  • szczypta pieprzu

Grilowane boczniaki - PRZYGOTOWANIE:

Do szerokiej miski wlewamy 1 butelkę białego porto,2 stołowe łyżki płynnego miodu,po jednej łyżeczce ziół,tymianku,bazylii i oregano,oraz szczyptę pieprzu.Do marynaty wkładamy opłukane wcześniej boczniaki obtaczając je w marynacie.Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.Po wyjęciu z lodówki boczniaki obtaczamy w rozkłuconym jajku i grillujemy na rozgrzanym grillu,bądź patelni grillowej z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grilowane boczniaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Sałatka wiosenna z granatem Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym
Chrupiące cebulaki Pasztet jajeczny z parówką Rolada serowa z kurczakiem i papryką
Polędwica z łososia w placku do tortilli Frytki pod pierzynką Paluszki z ciasta francuskiego na ostro
Francuskie paluchy z serem i szynka szwarcwaldzką Ślimaczki z serem i szynką Jajka faszerowane serkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane