Grilowane boczniaki

Przekąski « poprzedni | następny »
piotr20091991 - Przepis na: Grilowane boczniaki offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 665
Grilowane boczniaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne grillowane boczniaki.


trudność: łatwe
czas:

Grilowane boczniaki - SKŁADNIKI:

  • 10 sztuk grzybów boczniaków
  • 1 butelka białego porto
  • 3 jajka
  • 2 stołowe łyżki płynnego miodu
  • po 1 łyżeczce suszonych ziół; bazylii,tymianku,oregano
  • szczypta pieprzu

Grilowane boczniaki - PRZYGOTOWANIE:

Do szerokiej miski wlewamy 1 butelkę białego porto,2 stołowe łyżki płynnego miodu,po jednej łyżeczce ziół,tymianku,bazylii i oregano,oraz szczyptę pieprzu.Do marynaty wkładamy opłukane wcześniej boczniaki obtaczając je w marynacie.Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.Po wyjęciu z lodówki boczniaki obtaczamy w rozkłuconym jajku i grillujemy na rozgrzanym grillu,bądź patelni grillowej z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grilowane boczniaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Pizza z pomidorkami koktajlowymi Roladki drobiowe ze szparagami Kolorowa sałatka z suszonymi jabłkami
Paszteciki drożdżowe inaczej Krewetki z patelni Zapiekane pomidory z kurką i zacierkami
Babeczki gryczane z grzybami (krok po kroku) Domowe zapiekanki Aromatyczne suszone jabłka
Tarteletki z leśnymi grzybami Pasztet grzybowo-ryżowy dla wegetarian Cynamonowe suszone jabłka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane