eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ziemniaki owijane boczkiem wędzonym pieczone na grillu.

Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli

 

  • 1.5 kg małych młodych ziemniaków
  • boczek wędzony w cienkich długich plastrach- tyle plastrów ile ziemniaków
  • 1 łyżka czosnku granulowanego-jeśli ktoś nie lubi może być mniej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka przyprawy typu jarzynka
  • wykałaczki
  • tacki aluminiowe

 

Sposób przygotowania:

Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli
Ziemniaki oskrobać lub cienko ostrugać dokładnie umyć i ugotować na pół miękko. Wymieszać czosnek,paprykę słodką,paprykę ostrą i jarzynkę. W mieszance przypraw obtoczyć ostudzone ziemniaki. Każdy ziemniak owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Ziemniaki ułożyć na tackach i piec na grillu około 30 minut.Smacznego!
Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli
Ziemniaki oskrobać lub cienko ostrugać dokładnie umyć i ugotować na pół miękko.
Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli
Przygotować cienkie długie plastry boczku.
Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli
Wymieszać czosnek granulowany jarzynkę paprykę słodką i ostrą.
Grilowane ziemniaki z boczkiem Eli
Przyprawione ziemniaki owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami.