Strona główna Grilowany łosoś z pieczarkami

Grilowany łosoś z pieczarkami

światzpiernika - Przepis na: Grilowany łosoś z pieczarkami offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Grilowany łosoś z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Grilowany łosoś, który w ekspresowym tempie przygotujemy w domu i to bez grila.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Grilowany łosoś z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • świeży filet z łososia (może także być mrożony)
  • 3-4 pieczarki
  • mała cebula
  • przyprawa do ryb
  • pieprz ziołowy
  • ziemniaki
  • folia aluminiowa do owinięcia ryby
  • 2-3 łyżki oleju

Grilowany łosoś z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Umyty filet z łososia posypujemy przyprawą do ryb oraz pieprzem ziołowym- nie oddajemy soli, ponieważ zamierają ją wszystkie przyprawy do ryb. Ważne, żeby nie usuwać ze spodniej części skóry, dzięki niej łosoś nie przywiera do foli, którą go zawiniemy. Tak przygotowany filet kładziemy na arkuszu foli aluminiowej (świecąca stroną do środka) delikatnie polewamy olejem a na wierzch kładziemy kilka plastrów pokrojonych pieczarek (dla urozmaicenia można dodać także plasterek jabłka). Całość zawijamy w folię. W naczyniu do pieczenia układamy ziemniaki w mundurkach-można je pokroić na mniejsze części, wtedy szybciej się upieką. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Pod koniec pieczenia ziemniaki posypujemy pieczarkami i cebulką, tak, żeby się zrumieniły.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grilowany łosoś z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Zapiekanka z łososiem Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Łosoś w boczku z cytryną
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach
Łosoś na granacie Łosoś ze szparagami i makiem Świderki ze szpinakiem i łososiem
Łosoś w sosie pomidrorowym Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Łosoś w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane