mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Grochówkowy kapuśniak bez mięsa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Groch, oczyszczone umyte i pokrojone w plasterki marchewke i pietruszke zalac 2,5 - 3 l wrzatku...

Grochówkowy kapuśniak bez mięsa.

Składniki:

Grochówkowy kapuśniak bez mięsa.

 

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 25 dag żółtego łuskanego grochu
  • kilka duzych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 łyżki oleju
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • pół łyżeczki kminku
  • pieprz
  • pół łyżeczki cząbru
  • 2 łyżki majeranku
  • maggi
  • sól

Sposób przygotowania:

Grochówkowy kapuśniak bez mięsa.
Groch, oczyszczone umyte i pokrojone w plasterki marchewke i pietruszke zalac 2,5 - 3 l wrzatku.Gotowac 15 min.Dodac obrane i umyte ziemniaki pokrojone w kostke.Gotowac dalsze 15 min.Wlozyc pokrojona kapuste.Przyprawy kminek , cząber, i majeranek podsmazyc na 3 lyzkach oleju i przelozyc do zupy.Gotowac az groch i kapusta beda miekkie.Przyprawic sola ,pieprzem i maggi.Zupa powinna byc gesta.Smacznego.