anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Groszek z szynką i jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny zielony groszek z jajkiem i szynką.

Groszek z szynką i jajkiem

Składniki:

Groszek z szynką i jajkiem

 

  • 900 gram groszku mrożonego lub świeżego
  • 20 dag szynki lub bekonu
  • 4 jajka na twardo
  • 1 czubata łyżka masła
  • 1 maleńka papryczka chili
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Groszek z szynką i jajkiem
Masło rozpuścić na patelni, dodać pokrojoną szynkę, lekko podsmażyć.
Dodać mrożony groszek i drobno pokrojoną papryczkę chili, podsmażać 10 min .
Dodać pokrojone ugotowane jajka na twardo i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotowy groszek skropić oliwą z oliwek i podawać na stół.

Smacznego.
Bardzo smaczna i sycąca potrawa na Wielkanocny stół i nie tylko .polecam.