Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Groszek zielony z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Groszek podajemy polany śmietaną.

Groszek zielony z papryką

Składniki:

Groszek zielony z papryką

 

Sposób przygotowania:

Groszek zielony z papryką
Groszek zielony gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie kroimy w kostkę wędzoną słoninę, smażymy na patelni, przyrumieniamy na tłuszczu drobno posiekaną cebulę. Odstawiamy z ognia, dodajemy ząbek rozgniecionego czosnku i paprykę czerwoną. Następnie dodajemy trochę wody i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Łączymy z ugotowanym groszkiem i zagęszczamy jasną zasmażką.