mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Gruby naleśnik tzw. grzybek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wolę robić taki grzybek niż naleśniki bo jest tak szybciej

Gruby naleśnik tzw. grzybek

Składniki:

Gruby naleśnik tzw. grzybek

 

 

Sposób przygotowania:

Gruby naleśnik tzw. grzybek
Zmiksować jajka z wodą , cukrem waniliowym , mąką i szczyptą soli. Na patelni rozgrzać masło i wylać ciasto naleśnikowe . Smażyć na małym gazie aż ciasto sie zetnie .Przewrócić na druga stronę ( ja zestawiam patelnie na bok i przykrywam deską - obracam - i znowu zsuwam na patelnię .
Kroję na 4 części . Na talerzu dodaje się to co kto lubi - dżem , cukier , śmietanę .
To jest porcja na 1 osobę albo dla 2 dzieci.

Tagi:

jajko jajka