Gruszki w czekoladzie

TeresaJ

Mistrz Kuchni
Przepisy: 37
zdjęcia: 1 z 4
Gruszki w czekoladzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jędrne gruszki w polewie czekoladowej.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Gruszki w czekoladzie - SKŁADNIKI:

  • 5 gruszek
  • 3 łyżki cukru
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • cukier waniliowy
  • polewa
  • 4 łyżki mleka
  • tabliczka twardej czekolady

Gruszki w czekoladzie - PRZYGOTOWANIE:

Gruszki obrać ze skórki, nie odcinać ogonków.Od strony czubka wydrążyć gniazda nasienne.Zagotować 2 szklanki wody z cukrem, skórką cytrynową i cukrem waniliowym, ugotować w tym syropie gruszki, aby były miękkie, lecz jędrne.Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry na talerzu i ostudzić.Czekoladę włożyć do kubka, dodać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić czekoladę.Przestudzoną, ale jeszcze płynną czekoladą oblać gruszki do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gruszki w czekoladzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery lodowe
Deser lodowy z owocami Kawa z lodami i bitą śmietaną Cytrynowe lody z kaszą manną
Piernikowe lody z kaszą manną Włoska granita cytrynowa Lody czekoladowe bez maszynki
Bananowa Fantazja Domowe lody czekoladowe Czekoladowe lody
Domowe lody śmietankowo -  bananowe Mrożony jogurt z truskawkami Lody blue curacao

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane