Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Gruszki w syropie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne gruszki w syropie. Fajnie tak zimową porą, otworzyć słoiczek gruszek i zjeść. Moja rodzinka uwielbia takie gruszki

Gruszki w syropie

Składniki:

Gruszki w syropie

gruszki w syropie

  • 2 kg - twardych gruszek
  • 2 - litry wody
  • 80 dag - cukru

dodatkowo

Sposób przygotowania:

Gruszki w syropie
Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne , pokroić na cząstki. Następnie włożyć gruszki do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały.

Słoiki wyparzyć, układać owoce do słoików, wkładać po dwa gożdziki do każdego słoika. Zagotować wodę z cukrem. Zalać gorącym syropem gruszki, zakręcić słoiki, pasteryzować ok. 10 minut

Tagi:

gruszki owoce